Tårta tårta!
Så i morgon så ska jag bjuda på tårta =P
Jag tänkte göra denna tårta för den såg riktigt god ut. =) Elr vad tycker ni?
Recept
Marängtårta med mjölkchokladtryffel, hallongrädde och färska jordgubbar
Buffé nr 6 2009, sid 21
Ingredienser
Portioner: ger 8-10 bitar
2 färdiga marängbottnar
150 g mjölkchoklad
1 1/4 + 3 dl vispgrädde
250 g frysta, tinade hallon eller 5 dl färska
GARNERING
1/2 liter jordgubbar
2 dl färska hallon
Tillagningstid: Max 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp 1 1/4 dl grädde och häll över chokladen, låt stå ca 5 minuter.
2. Vispa eller mixa chokladtryffeln slät. Låt stå kallt i 3-4 timmar. Vispa 3 dl grädde lätt. Blanda försiktigt ner hallonen i grädden.
3. Häll eller bre ut chokladtryffeln i ett jämnt lager på ena marängbottnen. Fördela 2/3 av hallongrädden på chokladtryffeln. Lägg på den andra marängbottnen och fördela resten av hallongrädden i ett jämnt lager ovanpå.
4. Toppa tårtan med jordgubbar och hallon.
sv: okej vad bra <3
trevlig sommar <3