Biskvier
Här kommer receptet på biskvierna
Citronbiskvier
Blir ca: 30 små stycken biskvier
Mandelbottnarna:
1 1/2 dl (100 g) sötmandel
1 1/2 dl socker
1-2 äggvitor
eller
150 g mandelmassa
1/2 äggvita
Fyllning:
2 dl Mársankräm
150 g smör eller margarin
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
citronsaft från en halv citron (ta lite i taget och sen smaka av vart efter)
Granering:
200 g blockchoklad
25 g kokosfett eller 1 msk olja
Gör så här:
1. Smörj en plåt eller klä den med bakplåstpapper
2. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med sockret.
3. Vispa vitorna lätt. Vänd ner dem i mandelblandningen. Eller rör riven mandelmassa smidigt med äggvita.
4. Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor. Grädda dem mitt i ugnen ca 8 min.
5. Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem kallna.
6. Rör matfettet mjukt och smidigt.
7. Tillsätt lite i taget av mársankrämen. Blanda i vanilj- och florsocker, häll i citronsaften lite i taget och smaka efter.
8. Rör tills smörkrämen blivit smidig.
9. Bred citronsmörkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Ställ dem kallt.
10. Smällt blockchokladen med fettet, låt det kalla lite.
11. Doppa den toppiga sidan av kakorna i chokladen eller pensla på den. Låt stå kallt.
Lycka till ♥
Din Åsikt
Postat av: louise
åååh jag vill ha :D
Trackback