Struvor

Struvor

1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl vatten
2 ägg

Fritering

1/2 kg kokosfett

Gör så här:

Rör ihop mjöl, vatten och ägg till en slät smet.
Låt den stå någon timme.
Värm upp kokosfettet långsamt i en inte för vid kastrull.
När värmen är ca: 180 grader (använd en hushållstermometer)
Om du inte har kan du lägga en bit vitt bröd i och den ska bli gyllenbrun på 1 minut.
Värm sedan struvjärnet i fettet.
Häll smeten i en liten skål eller kopp, den ska helst vara så stor så struvjärnet precis går ner.
Doppa det varma järnet nästan upp till kanten av smeten.
Går smeten över kanten på järnet kan kakan inte lossas från järnet.
Låt smeten stelna något på struvjärnet. Fritera struvan gulbrun 1-2 min.
Ta upp järnet och lossa struvan och lägg den på hushållspappret.
Doppa struvan i socker. Det fastnar mer socker ju varmare den är.
Värm järnet innan nästa struva ska göras annars fastnar inte smeten.






Här fick ni några bilder också =)

Din Åsikt

Tack för alla kommentarer! :)

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser)

Vad har du för blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0