♥ Choklad- och valnötskaka

Kakan

4 ägg
1 1/4 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk kakaopulver
2 msk smält smör
75 g mörk blockvhoklad, smält
drygt 3 dl fint hackade valnötter

Glasyr

75 g mörk blockhoklad
1 1/4 dl smör
drygt 3 dl florsocker
2 msk mjölk
halva valnötter att dekorera med

Gör så här:

1. Smörj en rund hög sockerkakasform, 18 cm i diameter
och lägg bakpapper i botten. Häll ägg och socker i en skål och vispa med elvisp i 10 minuter, eller tills smeten är ljus och skummig och vispen lämnar spår som varar i några sekunder.

2. Sikta ihop mjöl och kakao och vänd ner det i smeten med en sked. Rör ner smält smör och choklad, samt de hackade valnötter. Häll i smeten i kakformen som grädda i ugn, 160 grader i 30-35 minuter, eller tills kakan fjädrar lätt.

3. Låt kakan svalna i formen i 5 minuter. Stjälp sedan upp den på ett bakgaller för att kallna.

4. Gör glasyren medan kakan kallnar. Smält chokladen och låt den svalna något. Vispa ihop det smälta smöret, florsockret och mjölken i en skål tills smeten är ljus och luftig. Vispa ner den smälta chokladen

5. Dela den kalla tårtbottnen i två skivor. Lägg ihop bottnarna med en del av glasyren emellan på ett serveringsfat. Bred den resterande glasyren över kakan och forma ett dekorativt mönster. Dekorera med valnötshalvorna. Servera!





Lycka till!♥

Din Åsikt

Tack för alla kommentarer! :)

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Bara jag som ser)

Vad har du för blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback
RSS 2.0